Nieuws

introductie nieuw team

Het nieuwe team van Beeldenstorm.
Van links naar rechts: Liesbeth Mertens, Ingrid Simons, Lilia Scheerder, Pierre Cops, André van de Wijdeven, Lex van Lith, Rino Sijen, Lorena Miguel. (niet op de foto: Lies Vaas)

Grafisch atelier

Per 1 januari zijn Beeldenstorm en Grafisch Atelier Daglicht gefuseerd. De verhuizing van de faciliteiten heeft inmiddels plaatsgevonden. Momenteel worden de noodzakelijke aanpassingen in de nieuwe ruimte gerealiseerd. We hopen de grafische werkplaats zo spoedig mogelijk weer operationeel te hebben. Volg de voortgang op onze facebookpagina.

wintersluiting

De werkplaats is gesloten van 24 december tot en met 8 januari. 
In verband met de aanstaande fusie met Grafisch Atelier Daglicht en de daarmee samenhangende werkzaamheden zijn er mogelijk aangepaste werktijden in januari. Bel of mail voor informatie of een afspraak

We wensen iedereen fijne feestdagen.

Jan plotseling overleden

Wij danken iedereen voor de vele blijken van medeleven na het overlijden van Jan. Het is bijzonder te mogen ervaren wat Jan voor zovelen heeft betekend. We zullen zijn kennis, inzet en enthousiasme zeer missen.

Dutch Design Week

Ontwerper Maarten Baas stelt in samenwerking met het jubilerende Dutch Design Week een interdisciplinaire expositie samen rondom het thema tijd. Speciaal voor de DDW produceert Beeldenstorm twee bronzen replica’s van een stoel van Maarten Baas waarvan het productieproces wordt getoond. (locatie: Vrijstraat Eindhoven)
‘MAARTEN BAAS MAKES TIME’, van 22 t/m 30 oktober in het VDMA-gebouw te Eindhoven, is een bijzondere samenwerking met verschillende Nederlandse ontwerpers en onder meer chef-kok Sergio Herman. 


www.DDW.nl

Oproep Tijdelijke Binnenlandateliers 2017

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van beeldend kunstenaars en bemiddelaars om een periode in Nederland te werken in een zgn. artists-in-residence (AiR) biedt het Mondriaan Fonds via vastgestelde jaarlijkse rondes een steeds wisselend aanbod van ateliers aan.
Het Mondriaan Fonds ondersteunt één werkperiode van drie maanden voor een beeldend kunstenaar bij Beeldenstorm van 1 september t/m 30 november 2017.

De deadline voor aanmeldingen is 16 september 2016.
Meer informatie en aanmelden: www.mondriaanfonds.nl

 

Zomersluiting

De werkplaatsen van Beeldenstorm zijn wegens vakantie gesloten vanaf maandag 25 juli.  We zijn weer open op maandag 29 augustus. 

website Platform Werkplaatsen

De Grafische Werkplaats Den Haag organiseert het festival Analog Borders. Dit festival start vrijdag 20 mei met een symposium met korte lezingen en presentaties van makers en kenners over de grenzen van grafiek. Tijdens deze middag wordt op feestelijke wijze de website van het Platform Werkplaatsen gelanceerd: http://www.platformwerkplaatsen.nl

Meer informatie over Analog Borders: grafischewerkplaats.nl

Beeldenstorm in het Van Abbehuis

Beeldenstorm en Grafisch Atelier Daglicht presenteren zich op de 1verdieping van het Van Abbehuis van 20 februari t/m 13 maart. Tegelijkertijd exposeren Bram Hermens, Stijn Peeters en Arno Kramer onder de titel ‘Animali’ op de begane grond. 
De expositie wordt geopend op zaterdag 20 februari om 15.00 uur. Het Van Abbehuis is gevestigd aan de Bilderdijklaan 19 te Eindhoven en is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag

 

Eindpresentatie Dieke Venema

U bent van harte welkom op de eindpresentatie van Dieke Venema op woensdag 20 januari van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Dieke Venema heeft gedurende drie maanden als artist-in-residence gewerkt bij Beeldenstorm. De eindpresentatie is geen tentoonstelling, maar laat resultaten zien van onderzoek naar materiaal en werkprocessen.

De eindpresentatie van Dieke Venema is een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten en samen het glas te heffen op een voorspoedig 2016. Laat voor 18 januari even weten of je komt: contact@beeldenstorm.org 

Wintersluiting

Beeldenstorm is gesloten vanaf 19 december tot en met 3 januari.

Wij wensen je fijne feestdagen.

Dieke Venema

Dieke Venema werkt momenteel als artist-in-residence bij Beeldenstorm. Een werkperiode nog tot 15 januari 2016, die mede mogelijk is door een bijdrage van het Mondriaanfonds. 

Connect (Dutch Design Week)

Werkplaatsen in Brabant, zoals Sundaymorning@EKWC (Oisterwijk), Textiellab (Tilburg) en Beeldenstorm (Eindhoven) zijn ieder gespecialiseerd in technieken waarmee onderzoek naar toepassingsmogelijkheden van materiaal zoals klei, metaal, textiel, glas mogelijk is. Doelgroepen zijn met name kunstenaars en ontwerpers, makers die met nieuwe ideeën het experiment aangaan en nieuwe toepassingen voor techniek en materiaal realiseren. Vanuit het onderwijs wordt ook steeds vaker belangstelling getoond voor de mogelijkheden die werkplaatsen bieden. Als werkplaats kunnen wij faciliteiten en kennis bieden die niet (meer) binnen de muren van de onderwijsinstellingen voorhanden zijn. Diverse werkplaatsen hebben zich in 2014 verenigd in het Platform Werkplaatsen. Als “research & development afdeling” van de creatieve industrie vormen de werkplaatsen een waardevol netwerk van kenniscentra voor onderwijsinstellingen.

“Connect” toont werk van studenten: resultaten van verschillende vormen van samenwerking met Design Academy Eindhoven, TU/Eindhoven Industrial Design en Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg.

Locatie:Beeldenstorm werkplaatsen
Informatie en openingstijden: www.ddw.nl/evenement/41

Interact

Platform Werkplaatsen en bkkc organiseren in samenwerking met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie Interact, een bijeenkomst om de samenwerking tussen werkplaatsen en onderwijs-instellingen vanuit verschillende invalshoeken te belichten. 

Sprekers
- Dick Rijken (directeur STEIM en lector aan de Haagse Hogeschool) schetst hoe onderwijsinstellingen buiten de eigen muren hun programma’s kunnen realiseren.
- Ward van der Houwen (ontwerper en werkzaam aan de TU/e) geeft een presentatie van een assignment dat TU/e Industrial Design organiseerde in samenwerking met Beeldenstorm.
- Jurgen Bey (directeur Sandberg Instituut en vormgever) presenteert een open-onderzoeksproject dat moet leiden tot concrete samenwerking tussen bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Locatie: MU (Strijp S), Torenallee 40-06, 5617 BD Eindhoven.
Tijd: Donderdag 22 oktober 9.30-13.00 uur

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Programma en aanmelden op www.bkkc.nl/interact

Jan van den Dobbelsteen wint Bernardine de Neeve-prijs

Jan van den Dobbelsteen is de winnaar van de Bernardine de Neeve prijs 2015. De prijs werd op 28 juni door de jury voorzitter uitgereikt. Deze prijs voor glaskunstenaars is vernoemd naar de eerste hoofdconservator kunstnijverheid van Museum Boijmans van Beuningen (Bernardine de Neeve 1915-1996). Jan van den Dobbelsteen ontwikkelde bij Beeldenstorm hiervoor een nieuw glasontwerp.
Meer afbeeldingen zie: "projecten"

Bernardine de Neeve Prijs

Jan van den Dobbelsteen is één van de drie genomineerden voor de Bernardine de Neeve prijs. Deze prijs voor glaskunstenaars is vernoemd naar de eerste hoofdconservator kunstnijverheid van Museum Boijmans van Beuningen (Bernardine de Neeve 1915-1996). Jan van den Dobbelsteen ontwikkelde bij Beeldenstorm hiervoor een nieuw glasontwerp.
Meer afbeeldingen zie: "projecten"

Zaterdag 25 april om 15.30 uur vond de opening plaats van de tentoonstelling van de genomineerden voor de glaskunstprijs. De winnende ontwerp wordt 28 juni bekend gemaakt.

Locatie: DordtYart, Maasstraat 11, 3313 CR Dordrecht

Welkom op de nieuwe website van Beeldenstorm

Ontwerpbureau HeyHeydeHaas uit Eindhoven ontwierp een nieuwe huisstijl die past bij de nieuwe uitstraling van Beeldenstorm. Baakbeeld uit Tilburg verzorgde de technische realisatie van de nieuwe website en de vernieuwde nieuwsbrief.

Op deze website vind je informatie over onze werkplaatsen metaal, glas en kunststof, de tarieven, nieuws, en onze activiteiten, zoals workshops en projecten.

Onze voorwaarden en huisregels, en prijslijst faciliteiten kun je downloaden via de nieuwe site.

Terug